Sunday, December 2, 2018

LIRIK MAMAK RHAPSODY - COVER BOHEMIAN RHAPSODY VERSI MALAYSIA

LIRIK MAMAK RHAPSODY - COVER BOHEMIAN RHAPSODY VERSI MALAYSIA|

Okey.
Cekma tengah go through list videos yang dicadangkan oleh YouTube.
Mungkin sebab tempoh hari Cekma duk layan beberapa cover Bohemian Rhapsody oleh Faizal Tahir, Lan MUH, jadinya video Mamak Rhapsody ni muncul dalam list yang di-recommend.

What can I say.
Rangkap pertama saja dah cukup nak buat Cekma stay tengok video tu dan ulang lagi beberapa kali

Macam mana nak kata ye
Liriknya memang dekat sangat dengan kita orang Malaysia, dan hubungan kita dengan kedai mamak.
It hit close to home.

Video dan lirik Mamak Rhapsody ada di bawah ini ya.
Enjoy singing.
This is a song most of us Malaysians can relate to.


LIRIK MAMAK RHAPSODY

Pukul dua pagi
Lapar cam nak mati
Makanan habis
Tin biskut pun dah empty

Open my phone
and open the waze and see

I'm just a poor boy
I just eat maggie mee
Tak kan nak
KFC, McDonald's, Dominos, Pizza Hut

Semua ni sangat mahal
Aku nak pi makan kat mamak
Mamak~

Mamak~
Yang ku tercinta
Harga semua murah
Makanan juga sedap

Mamak~
Life has just begun
Sekarang I panggil waiter nak order

Mamak~ uuuuuuuu
Aku nak buat order
Tapi customer banyak u tak dengar

Halo boss, sorry u nak order apa?
Dah lapar, dah haus
Will you do the teh tarik?
Kari ikan ayam
Very very syok for me

Roti canai
Roti bawang
Roti planta
Roti Milo
Roti tampal or telur

Magnifico~

I sangat lapar, nak order lagi
Dia sangat lapar, nak order lagi
Perut dah kenyang tapi nak makan lagi

Easy come easy go, I makan dulu
Bismillah, makan sampai puas
Let me go
Bismillah, makan sampai puas
Let me go
Bismillah, makan sampai puas
Let me go

Makan sampai puas
Let me go
Makan sampai puas
Let me go

Mamak mia mamak mia
Mamak mia let me go
Bagi menu
I tak cukup nak order lagi
Lagi!
Lagi!

Nasi Goreng Kampung, Ayam, Daging, Pattaya
Maggie goreng cili padi, seafood, tomyam

Ooo~ ane
Kopi peng kasi kao kao
Just order lagi
Just order lagi sampai pagi

Aku dah kenyang gila
Bos mari kira
Jumpa lagi ane
Balik rumah terus tidur

Selamat malam semua
.
.

Satu benda yang menarik
Penggubah lirik dan penyanyi nya Cina
Bahasa dalam lagu ini primarily bahasa Melayu/Malaysia
Subjek lagu ini- kedai makan India Muslim, yang secara amnya digemari rakyat Malaysia tidak kira bangsa dan agama.
.


0 comments:

Post a Comment