Popular Posts

AFB FEED

Awan

Read Article →
"Allah jualah yang menghantarkan angin, lalu angin itu menggerakkan awan; kemudian Allah menyebarkan awan itu di langit sebagaimana yan...
By : Aima Hassan
0 Comments

Of Families and Drama

Read Article →
Every family ada drama. Keluarga yang ada satu induk pun dah cukup penuh drama. Apa lagi keluarga yang terpisah kepada dua induk, dan kemudi...
By : Aima Hassan
0 Comments

Mother and Daughters

Read Article →
This pic was taken in April 2019, during our younger sisters (the twins) reception. Tangan memegang jambangan bunga yang diguna semasa majli...
By : Aima Hassan
0 Comments

Overdose Manusia

Read Article →
Cuti sekolah baru je lepas.  Untuk orang yang tak kerja cikgu dan tak beranak macam saya ni, secara directly saya tak terjejas p...
By : Aima Hassan
1 Comments

Hujan...dalam memori

Read Article →
Hujan...dalam memori "Mega mendung di angkasa Hembusan bayu dingin terasa Gerimis berderai di merata Bagai mutiara Rahmat dibawa be...
By : Aima Hassan
0 Comments

SELEPAS 2 TAHUN, KITA BERTEMU KEMBALI

Read Article →
Saya 'terjebak' dalam bisnes online pada hujung tahun 2016. Waktu itu saja je sebab berkenan tengok produk muka organik. Daripada ta...
By : Aima Hassan
0 Comments

5 bahagian siri tentang Cekma

Read Article →
Aima Munirah Hassan. Nama panggilan :  Aima Cekma Cekmbon Aima-cho (ni sendiri panggil) Din Aimaruddin Kak ima Kek ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Rancangan Allah pada hambaNya

Read Article →
Derapan tapak kaki kecil berlari-lari menarik perhatian saya. Tak jauh daripada tempat saya berdiri, seorang budak yang baru mendapat kaki s...
By : Aima Hassan
1 Comments

The Real Meaning of Power

Read Article →
Today, i learned the new definition of powerful. I used to think that it was having the power in the world. Power of purchasing. Power...
By : Aima Hassan
0 Comments

Take A Break, and Breathe

Read Article →
Ada masa dunia dan masa berlalu Terasa pantas hingga sekeliling nampak samar-samar Rasa hilang, rasa kelam Ambil sedikit masa, perlaha...
By : Aima Hassan
0 Comments

Larian Jarak Jauh vs Lari Pecut

Read Article →
Kembara mencari Allah itu adalah seperti larian jarak jauh. Letih itu pasti ada, namun terus istiqamah untuk sampai ke garisan penamat.  ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Jadi Doktor Bukan Sekadar Nak Ubatkan Orang Saja

Read Article →
Salah seorang bos waktu saya masih seorang houseman bilis pernah beritahu, "Korang jadi houseman ni, bukan kena tahu pasal clerkin...
By : Aima Hassan
0 Comments

Ramadan Sick

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم Alhamdulillah.  Dah lebih 2 minggu kita berada dalam bulan Syawal.  Puasa ganti/enam saya baru cecah angka dua. H...
By : Aima Hassan
0 Comments

World Quran Hour - Kempen Interaksi dengan Al Quran

Read Article →
World Quran Hour - Kempen Interaksi dengan Al Quran World Quran Hour - Kempen Interaksi dengan Al Quran Al-Qadr 97: 4- 5| Ramadan 25...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 23

Read Article →
Hud 11:73| Ramadan 23 Waktu ini malaikat berkunjung ke rumah Nabi Ibrahim, dan memberi khabar gembira tentang bakal lahirnya seorang a...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 22

Read Article →
An-Naml 27:19 | Ramadan 22 Allah SWT berfirman: "Maka tersenyumlah Nabi Sulaiman mendengar kata-kata semut itu, dan berdoa ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 21

Read Article →
At-Takasur 102:1 | Ramadan 21 Allah SWT berfirman: أَلْهٰىكُمُ التَّكَاثُرُ al-haakumut-takaasur "Kamu telah dilalaika...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 20

Read Article →
Al-Fajr 89:15| Ramadan 20 Allah SWT berfirman: فَأَمَّا الْإِنْسٰنُ إِذَا مَا ابْتَلٰىهُ رَبُّهُۥ فَأَكْرَمَهُۥ وَنَعَّمَهُۥ فَي...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 19

Read Article →
Al-Infitar 82: 6 | Ramadan 19 Allah SWT berfirman: يٰٓأَيُّهَا الْإِنْسٰنُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ yaaa ayyuhal-insa...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 17

Read Article →
Ar-Ra'd 13: 11| Ramadan 17 . Allah SWT berfirman: . لَهُۥ مُعَقِّبٰتٌ مِّنۢ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِۦ يَحْفَظُونَهُۥ مِ...
By : Aima Hassan
2 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 15

Read Article →
Al-Mu'minun 23:118 | Ramadan 15 Allah SWT berfirman: وَقُل رَّبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَأَنْتَ خَيْرُ الرّٰحِمِينَ wa qur robbighfi...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 14

Read Article →
Allah SWT berfirman: خَلَقَ الْإِنْسٰنَ مِنْ نُّطْفَةٍ فَإِذَا هُوَ خَصِيمٌ مُّبِينٌ kholaqol-insaana min nuthfatin fa izaa huwa khosh...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 13

Read Article →
Allah SWT berfirman: رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَّدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ ال...
By : Aima Hassan
1 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 12

Read Article →
Kita semua boleh termasuk golongan ini. Moga Allah lindungi saat akhir kita nanti. Ultimate nyesal yang tak sudah. "Kesudahan...
By : Aima Hassan
1 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 11

Read Article →
"Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah malam dan siang, serta matahari dan bulan. Janganlah kamu sujud kepada matahari dan ...
By : Aima Hassan
2 Comments

Satu Ayat Sehari: Ramadan 10

Read Article →
Dan demi sesungguhnya! Kami telah mudahkan Al-Quran untuk menjadi peringatan dan pengajaran, maka adakah sesiapa yang mahu mengambil...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 9

Read Article →
(Kamu diberitahu tentang itu) supaya kamu tidak bersedih hati akan apa yang telah luput daripada kamu, dan tidak pula bergembira (secara ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Buah Pinggang untuk Anakku

Read Article →
"Yang nak derma ni, akak sendiri offer ke macam mana?" Mata wanita yang muda sedikit saja daripada mamaji itu jadi berkaca. ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 8

Read Article →
"Maka adakah patut kamu menyangka bahawa Kami hanya menciptakan kamu (dari tiada kepada ada) sahaja dengan tiada sebarang hikmat pada...
By : Aima Hassan
0 Comments

Iftar di Bangi Golf Resort dan Mother's Day

Read Article →
Berpinar mata sekejap bila sampai ke Bangi Golf Resort semalam. Masakan tidak, ramainya umat manusia datang untuk berbuka di tempat yang s...
By : Aima Hassan
0 Comments

Follow by Email