Popular Posts

AFB FEED

Ramadan Sick

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم Alhamdulillah.  Dah lebih 2 minggu kita berada dalam bulan Syawal.  Puasa ganti/enam saya baru cecah angka dua. H...
By : Aima Hassan
0 Comments

World Quran Hour - Kempen Interaksi dengan Al Quran

Read Article →
World Quran Hour - Kempen Interaksi dengan Al Quran World Quran Hour - Kempen Interaksi dengan Al Quran Al-Qadr 97: 4- 5| Ramadan 25...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 23

Read Article →
Hud 11:73| Ramadan 23 Waktu ini malaikat berkunjung ke rumah Nabi Ibrahim, dan memberi khabar gembira tentang bakal lahirnya seorang a...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 22

Read Article →
An-Naml 27:19 | Ramadan 22 Allah SWT berfirman: "Maka tersenyumlah Nabi Sulaiman mendengar kata-kata semut itu, dan berdoa ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 21

Read Article →
At-Takasur 102:1 | Ramadan 21 Allah SWT berfirman: أَلْهٰىكُمُ التَّكَاثُرُ al-haakumut-takaasur "Kamu telah dilalaika...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 20

Read Article →
Al-Fajr 89:15| Ramadan 20 Allah SWT berfirman: فَأَمَّا الْإِنْسٰنُ إِذَا مَا ابْتَلٰىهُ رَبُّهُۥ فَأَكْرَمَهُۥ وَنَعَّمَهُۥ فَي...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 19

Read Article →
Al-Infitar 82: 6 | Ramadan 19 Allah SWT berfirman: يٰٓأَيُّهَا الْإِنْسٰنُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ yaaa ayyuhal-insa...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 17

Read Article →
Ar-Ra'd 13: 11| Ramadan 17 . Allah SWT berfirman: . لَهُۥ مُعَقِّبٰتٌ مِّنۢ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِۦ يَحْفَظُونَهُۥ مِ...
By : Aima Hassan
2 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 15

Read Article →
Al-Mu'minun 23:118 | Ramadan 15 Allah SWT berfirman: وَقُل رَّبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَأَنْتَ خَيْرُ الرّٰحِمِينَ wa qur robbighfi...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 14

Read Article →
Allah SWT berfirman: خَلَقَ الْإِنْسٰنَ مِنْ نُّطْفَةٍ فَإِذَا هُوَ خَصِيمٌ مُّبِينٌ kholaqol-insaana min nuthfatin fa izaa huwa khosh...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 13

Read Article →
Allah SWT berfirman: رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَّدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ ال...
By : Aima Hassan
1 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 12

Read Article →
Kita semua boleh termasuk golongan ini. Moga Allah lindungi saat akhir kita nanti. Ultimate nyesal yang tak sudah. "Kesudahan...
By : Aima Hassan
1 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 11

Read Article →
"Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah malam dan siang, serta matahari dan bulan. Janganlah kamu sujud kepada matahari dan ...
By : Aima Hassan
2 Comments

Satu Ayat Sehari: Ramadan 10

Read Article →
Dan demi sesungguhnya! Kami telah mudahkan Al-Quran untuk menjadi peringatan dan pengajaran, maka adakah sesiapa yang mahu mengambil...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 9

Read Article →
(Kamu diberitahu tentang itu) supaya kamu tidak bersedih hati akan apa yang telah luput daripada kamu, dan tidak pula bergembira (secara ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Buah Pinggang untuk Anakku

Read Article →
"Yang nak derma ni, akak sendiri offer ke macam mana?" Mata wanita yang muda sedikit saja daripada mamaji itu jadi berkaca. ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 8

Read Article →
"Maka adakah patut kamu menyangka bahawa Kami hanya menciptakan kamu (dari tiada kepada ada) sahaja dengan tiada sebarang hikmat pada...
By : Aima Hassan
0 Comments

Iftar di Bangi Golf Resort dan Mother's Day

Read Article →
Berpinar mata sekejap bila sampai ke Bangi Golf Resort semalam. Masakan tidak, ramainya umat manusia datang untuk berbuka di tempat yang s...
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Ayat Sehari : Ramadan 7

Read Article →
Dia lah yang menjadikan matahari bersinar-sinar (terang-benderang) dan bulan bercahaya, dan Dia lah yang menentukan perjalana...
By : Aima Hassan
0 Comments

Iftar di Buffet Ramadan Villa Istana Melaka, Ayer Keroh

Read Article →
Iftar di Buffet Ramadan Villa Istana Melaka, Ayer Keroh|  Letaknya dalam kawasan perumahan, patutlah selama ni tak sedar pun wujudnya Vi...
By : Aima Hassan
2 Comments

Follow by Email