Popular Posts

AFB FEED

KEPUTUSAN MESYUARAT KABINET

Read Article →
Keputusan mesyuarat kabinet yang diumumkan oleh Perdana Menteri dalam sidang media tengah hari tadi 1. Penjawat awam grade 41 ke bawah -...
By : Aima Hassan
3 Comments

TIPS RAMADAN UNTUK PESAKIT GASTRITIS

Read Article →
Gastritis ( atau lebih dikenali sebagai gastrik dalam masyarakat kita) adalah keradangan pada lapisan dalam perut kita. Keadaan ini lazimny...
By : Aima Hassan
0 Comments

Tips Sejuk Mata Mak Mertua?

Read Article →
Waktu masih houseman dulu, kebanyakan masa saya di hospital. Tidur pun di hostel hospital, dalam bangunan yang sama. Nak pergi kerja turun ...
By : Aima Hassan
2 Comments

Kelebihan Bersahur—Untuk Mencapai Taqwa

Read Article →
Masa saya muda dulu, liat sungguh nak bersahur. Sanggup korbankan sahur semata-mata nak sambung tidur yang tak seberapa tu. Lagipun tenga...
By : Aima Hassan
2 Comments

Tunggulah Saya Pencen Nanti Baru Nak Beribadat

Read Article →
Ayah mertua kena jangkitan dalam sendi lutut (septic arthritis). Bengkak. Sakit. Demam gigil-gigil. Ditahan di hospital. . Doktor cucuk j...
By : Aima Hassan
0 Comments

30 MENU LAZAT SEPANJANG RAMADAN

Read Article →
Start Maghrib ni dah masuk 1 Ramadan dan esok sekalian umat Islam akan mula berpuasa selama sebulan. Persoalan setiap hari adalah, kita n...
By : Aima Hassan
4 Comments

Hari Ibu, Bukanlah Untuk Yang Ada Anak Saja

Read Article →
Walaupun ada argument kata everyday is mother's day, buat apa nak 'sambut' hari ibu tak ada dalam Islam yada yada. . Tapi bil...
By : Aima Hassan
4 Comments

Selamat Hari Jururawat 2018

Read Article →
To kakak misi yg baik hati yg selalu tolong kemaskan lepas kami buat kecah bila selesai buat prosedur. . Jadi frontliner pertama melayan ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Tun Dr Mahathir Mohamad - Perdana Menteri Malaysia ke-7

Read Article →
Masa nak mengundi kelmarin, dah pasak niat dalam hati. Saya nak pangkah saja, lepas tu nak balik rumah dan teruskan hidup macam biasa. Mal...
By : Aima Hassan
0 Comments

Siapa Ketua Menteri Melaka Yang Baru?

Read Article →
Saya bukan asalnya dari Melaka tapi pernah belajar di Melaka selama dua tahun setengah, dan selepas berkhidmat di Kuala Lumpur selama 2 tahu...
By : Aima Hassan
0 Comments

Insentif Pakatan Harapan Bila Menang PRU 14

Read Article →
Selepas penantian yang pada saya cukup mendebarkan, keputusan pilihanraya ke 14 saya kira memuaskan hati ramai pihak. Terutamanya rakyat Ma...
By : Aima Hassan
1 Comments

Rumah Transit 1 Malaysia — Meringankan Pasangan Muda

Read Article →
Awal-awal kahwin, pada saya paling afdhalnya tinggal berdua. Masa tu lah nak belajar warna karakter sebenar pasangan yang Allah pilih untuk ...
By : Aima Hassan
10 Comments

Bantuan kepada para ibu melalui Program Permata Hati

Read Article →
Checklist barang bayi dah ditelek berkali-kali. Tapi masih ada lagi gusar dalam hati. Cukup ke barang-barang untuk anak aku ni? Yang ...
By : Aima Hassan
27 Comments

Follow by Email