Popular Posts

AFB FEED

Perhimpunan Menolak ICERD - Satu Epiphany?

Read Article →
Perhimpunan Menolak ICERD - Satu Epiphany? Perhimpunan Menolak ICERD - Satu Epiphany?| Saya bukanlah jenis orang yang tu...
By : Aima Hassan
3 Comments

SOALAN BOCOR KITA DAH TAHU AWAL. ADAKAH KITA DAH SEDIAKAN JAWAPAN?

Read Article →
Masa belajar dulu, time nak exam memang riuh sekampung nak mencari soalan-soalan past years. Sambil cuba target-target soalan apa yan...
By : Aima Hassan
0 Comments

LIRIK MAMAK RHAPSODY - COVER BOHEMIAN RHAPSODY VERSI MALAYSIA

Read Article →
LIRIK MAMAK RHAPSODY - COVER BOHEMIAN RHAPSODY VERSI MALAYSIA| Okey. Cekma tengah go through list videos yang dicadangkan oleh YouTube. ...
By : Aima Hassan
0 Comments

SEGMEN BLOGLIST 2019

Read Article →
It is kind of fun actually to join giveaway, bloglist segments. It gives opportunity to get to know other bloggers, yang memang super ra...
By : Aima Hassan
2 Comments

Cekma Friday Reflection

Read Article →
Once in a while, Cekma akan get into venting mode dengan seorang teman. Through texting, sebab tak semudah dulu nak duduk mengopi. . ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

Read Article →
Rasa macam dah lambat nak join giveaway ni, but luckily ada masa sampai weekend ni. So here goes. . A heartfelt belated birthday shout ou...
By : Aima Hassan
2 Comments

Choose your cup carefully

Read Article →
By : Aima Hassan
0 Comments

Walaupun kecil, jangan disangka tiada apa

Read Article →
Saya cemburu betul pada mereka yang sangat ringan tulang banyak memberi kepada yang memerlukan. Tak kisah daripada segi harta atau tenaga...
By : Aima Hassan
0 Comments

Terlalu terpengaruh dengan novel, ini akibatnya

Read Article →
Bila kau duk asyik baca novel omputeh dengan latar masa tahun 1800-an. Dan kau jadi terliur bila dikisahkan tentang sarapan pagi yang naman...
By : Aima Hassan
2 Comments

Segmen Blog Review 2018

Read Article →
Came across this post, and was tempted to participate. . Cekma belum kenal ramai bloggers lagi. Hopefully dapatlah juga berkenal-kenal...
By : Aima Hassan
2 Comments

Semua Sudah Tertulis

Read Article →
The scariest thing is when I feel that everything is out of my control. . But the thing is, nothing is ever within our control in the ...
By : Aima Hassan
0 Comments

Cekma's Friday Reflection

Read Article →
Being in gatherings is the perfect place to catch up on the what's going ons with the people we care about. Among the FAQs are, &quo...
By : Aima Hassan
0 Comments

Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K.

Read Article →
They say there is a first for everything. Since after a year of re-attempting to blog, this is my first time joining a "mencari Blogli...
By : Aima Hassan
3 Comments

Cari semangat untuk oncall

Read Article →
By : Aima Hassan
0 Comments

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Read Article →
Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz— Impian Cekma sejak entah berapa lama- nak jadi lagi organized. Nak rajin menulis dalam planner. Na...
By : Aima Hassan
3 Comments

⚡Contest pantas⚡ Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang

Read Article →
Hari ni Cekma is in the mood nak join contest. Semuanya sebab ada nampak bekas makanan yang sangat smart ni. ⚡Contest pantas⚡ Vie...
By : Aima Hassan
0 Comments

Wordless Wednesday

Read Article →
Source: Pinterest
By : Aima Hassan
0 Comments

Kisah Rasulullah di Thaif

Read Article →
Once, while I was reading Reclaim Your Heart by Yasmin Mogahed,  I came across one of her favourite du'a by Rasulullah s.a.w when he wa...
By : Aima Hassan
0 Comments

TIPS NAK CEPAT HILANGKAN MARAH

Read Article →
Tips nak cepat hilangkan marah| Ada beberapa teman yang komen yang saya ini kuat sabar, selalu berfikir yang baik-baik, tak cepat marah. ...
By : Aima Hassan
6 Comments

DOA AKHIR DAN AWAL TAHUN HIJRAH

Read Article →
DOA AKHIR DAN AWAL TAHUN HIJRAH | Dalam Kalendar Masihi, hari yang baru bermula tepat 0000H pada tengah malam dan berterusan sehingga tengah...
By : Aima Hassan
2 Comments

Soulful Sunday

Read Article →
By : Aima Hassan
0 Comments

Satu Hadis di Hari Sabtu

Read Article →
Malaikat Mendoakan Yang Sama Kita Doakan Untuk Mukmin  عَنْ أَبِي الدَّرْدَاءِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَل...
By : Aima Hassan
0 Comments

Sering sakit bahagian belakang tengkuk? Mungkin ini sebabnya.

Read Article →
Tempoh hari, tiba-tiba sahaja bahagian belakang leher saya di sebelah kiri terasa sakit. Makin lama makin kuat sakitnya. Dah segala jenis...
By : Aima Hassan
5 Comments

Follow by Email