AFB FEED

Bateri kereta mati di hari cuti? Bateriku.com bawa pengganti

Bateri kereta mati di hari cuti? Bateriku.com bawa pengganti|
Awalnya kami (me and my husband) planned to go out semalam. 
Nak beli groceries dan yang lagi penting nak mencari baju warna baby blue untuk majlis adik minggu hadapan. 
Dah siap semuanya, tiba-tiba...

Enche Goblin cuba menghidupkan kereta, tapi yang keluar hanyalah bunyi separuh nyawa.
Dua tiga kali lagi, masih sama saja. 

Termenung sekejap. 
Dia pandang saya ," Sebelum ni pernah jadi macam ni tak?"

"Tak pernah," memang seingat saya, hari Jumaat baru ni pun tak ada pula kereta buat bunyi pelik-pelik. 

"Bateri tu," sampuk jiran sebelah yang kebetulan berada di luar.

Termenung lagi. Jumper tak ada. 
Hari Ahad ni, ada ke kedai bateri yang buka lagi?

Tiba-tiba teringat tentang Bateriku.com yang banyak orang war-warkan sejak beberapa bulan lepas. Suami dan jiran cuba hubungi direct line tak dapat.

Bateri kereta mati di hari cuti? Bateriku.com bawa pengganti

Saya pula cuba dail HOTLINE 1-300-22-2324, alhamdulillah ada yang menjawab.

Telefon saya serahkan pada suami, biar dia yang deal sendiri.
Dia masuk rumah semula dan kata - maybe dalam masa satu jam team bateri akan sampai.

But in actual, tak sampai sejam pun abang bateri dah ada depan rumah. 
Yang datang ni runner, so hancurlah harapan saya nak tengok van hijau Bateriku.com tuh. 

Anyhow

Dalam 20 minit dah settle dah semuanya.
Bateri kereta dah siap tukar. 
Sekali pusing enjin dah hidup.
All is well. 
Bateri kereta mati di hari cuti? Bateriku.com bawa pengganti

Mujur juga dia merengek kat rumah. 
Sepanjang-panjang Cekma bawa dia pergi balik kerja, dia baik saja tak berkutik pun. 
Duk berhenti kat traffic light pun dia steady saja lagi. 

Syukur, ya Allah. 

Bila check balik, rupanya kali terakhir kami tukar bateri adalah pada tahun 2016.
Memang dah patut tukar.
Bateri lama pun kiranya dah berkhidmat sehingga ke titisan terakhir.

Thank you bateri, kerana berkhidmat dengan baik sekali selama dua tahun lebih ini. 

Thank you juga pada abam Bateriku.com yang beroperasi walaupun di hari cuti. 
Sesiapa kalau bateri terkincit di tengah jalan di mana pun korang berada - boleh roger-roger sama mereka ya.

Orang Melaka, bolehlah contact orang ini:
Bateri kereta mati di hari cuti? Bateriku.com bawa pengganti

No comments:

Post a Comment

Follow by Email