Wednesday, February 28, 2018

Ada Sebab Allah Izinkan Zouk Terjadi

Insiden yang baru jadi di kelab itu
It is wrong, in so many levels
The immediate impact, its long term effect
.

Mungkin ada yang akan argue yang its her right, itu hak dia, produk dia, strategi dia
And kalau ada orang respond negatively, itu masalah diorang
.


Jujurnya
Saya tak pandai, tak ada ilmu nak betah tentang adab, akhlak, Islam dan Iman
Cuma for me, kalau dah nampak itu sarang tebuan, yang dijolok mengapa?
.

Anyhow
.

Ada sebab Allah izinkan ia jadi
Sebagai ujian untuk dia
Sebagai ujian untuk kita
Pengajaran untuk dia mungkin
Pengajaran untuk kita hopefully
.

Bila kita di bawah dihina dikeji
Itu ujian
Bila kita di atas rasa punya semua di hujung jari
Itu juga ujian
.

Kita sendiri tak tahu bila kita akan diuji
Cuma harapnya, aib kita sentiasa Allah lindungi
.

Aima Hassan
Ikon businesswomen pakej lengkap dengan brains and akhlak—Siti Khadijah, isteri nabi kan ada.

12 comments:

  1. Jadikan ini pengajaran utk diri sendiri ... kak pip pun baru tau Zouk tu pub rupa rupanya, mmg pernah dgr Zouk tu coz ada celebritu celebrate birthday kat sana, tp tak ambil tau Zouk tu apa, ingatkan dining place 😂😂😂 ... bila ada kesa lofa, baru tau Zouk tu apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah kak pip. Haha. Saya ingat Zouk tu macam kafe kat shopping complex. Hahaha

      Delete
  2. zouk tu dekat je dgn tempat cikyan ni...serius terkejut jugak bila tau neelopa masuk situ...hallamak, dah la suka dia..tetiba je jd xsuka dah..hmm...

    ReplyDelete
  3. saya tak pernah tau pasal zouk sampailah isu ni keluar...Kalau dah nama tempat yang tak elok,why not kita hindarikan...banyak lagi tempat yang lebih ekslusif dari tempat ni...

    ReplyDelete
  4. Betul. Allah takkan benarkan sesuatu terjadi tanpa kehendak DIA. Jadi kita perlu bersangka baik ja walaupun kta tahu tu salah.

    ReplyDelete
  5. Betul tu. Kalau tak jadi isu ni, AS sampai leni lah duk sangka Zouk tu macam bistro gitu haha.. naif betoi

    ReplyDelete
  6. pengajaran untuk Neelofa sebab sebelum nih reaksi balas dia agak angkuh sebelum mufti bersuara

    ReplyDelete
  7. sebelum buat apa2 tu kena berfikir n tanya pendapat org terdekat. bila diri tu celebrity semua gerak-geri org perhatikan..

    ReplyDelete
  8. Auni selalu cakap, ini ujian untuk dia. Allah uji dia dengan harta melimpah ruah, bagaimana dan dimana dia gunakan rezeki Allah bagi tu. Anggaplah muhasabah diri untuk kita jugak kan kak aima :)

    ReplyDelete
  9. good read here

    hi. jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  10. Mama setuju.. banyak pengajaran Dari peristiwa ni

    ReplyDelete